Gyermekeknek

Ovibalett

Timi évadzáró (előadás)_2017_MG_0473A tánccal már egész pici korban megismerkednek a gyerekek a zene és a játék segítségével. Az órákon a legkisebb növendékek elsajátítják a helyes testtartást, erősítik izmaikat, javul az ügyességük. Az órákon a klasszikus balett és a művészi torna alapjait sajátítják el a növendékek.

Az órát óvodásoknak ajánlom.

Időpont: Hétfő és Csütörtök 16.30-17.20
Helyszín: 13. ker. Visegrádi u. 29.
Havidíj: 8 500 Ft

Szombati balett

IMG_8826 A kisiskolások és nagycsoportosok ebben a csoportoban klasszikus balett órákon vesznek részt. Az oktatás a balett rendszerére épül. Az órákon felkészül a gyermek a tudatos izommunkára, mivel a balett nagyfokú testtudatot, izomzatot és koordinációt, koncentráltságot, fegyelmet és pontos munkavégzést igényel. A klasszikus balett mellett az órákon már a jazz és modern tánctechnikák is megjelennek, ezzel fejlesztve a gyermekek izolációs készségét is.

Nagycsoportosoknak és általános iskolásoknak ajánlott ez az óratípust.

Időpont: Szombat 9.30-10.30

Helyszín: Bp. 13. ker. Visegrádi u. 29.
Havidíj: 4 250 Ft

Mesebalett

_MG_4186A tánccal már egész pici korban megismerkednek a gyerekek a zene és a játék segítségével. Az órákon a legkisebb növendékek elsajátítják a helyes tesstartás, erősítik izmaikat, javul az ügyességük. Az órákon a klasszikus balett és a művészi torna alapjait sajátítják el a növendékek.
Az órát óvodásoknak ajánlom.

Időpont:
Helyszín:
Havidíj:

Ez az óra 2020. szeptemberében indul újra. A Kapcsolat menü alatt lehet érdeklődni óvódásoknak való óráról, illetve előjelentkezni erre az órára.

Balett és Jazz

Timi évadzáró (előadás)_2017_MG_0198A kisiskolások jazz és klasszikus balett órákon vesznek részt. Az oktatás a balett rendszerére épül. Az órákon felkészül a gyermek a tudatos izommunkára, mivel a balett nagyfokú testtudatot, izomzatot és koordinációt, koncentráltságot, fegyelmet és pontos munkavégzést igényel. A klasszikus balett mellett az órákon már a jazz és modern tánctechnikák is megjelennek, ezzel fejlesztve a gyermekek izolációs készségét.

Általános iskolásoknak ajánlott ez az óratípus.

Időpont: Hétfő és Csütörtök 17.20-18. 30
Helyszín: Bp. 13. ker. Visegrádi u. 29.
Havidíj: 10 000 Ft

Jazz és balett

_MG_4226A kisiskolások jazz és klasszikus balett órákon vesznek részt. Az oktatás a balett rendszerére épül. Az órákon felkészül a gyermek a tudatos izommunkára, mivel a balett nagyfokú testtudatot, izomzatot és koordinációt, koncentráltságot, fegyelmet és pontos munkavégzést igényel. A klasszikus balett mellett az órákon már a jazz és modern tánctechnikák is megjelennek, ezzel fejlesztve a gyermekek izolációs készségét.

Általános iskolásoknak ajánlott ez az óratípust nagycsoportosknak és alsó tagozatos iskolásoknak ajánlom egyaránt.

Időpont: Péntek: 16.35-17.30
Helyszín: Bp. 22. ker. Kiránduló utca 103.
Havidíj: 4 500 Ft

Modern balett

IMG_9196A legnagyobb növendékek már a klasszikus balett után a Modern balett órákon vesznek részt. A tánccsoport tagjai a klasszikus balett alapjaira épülő tréningeken vesznek részt, ahol középpontban a ma divatos modern és jazz tánctechnikák elemeit sajátítják el. Az izolációs technika fontos része az órának, emellett természetesen a forgás- és ugrástechnikát is tökéletesítik a növendékek.

Felső tagozatos és középiskolás diákoknak ajánlom ezt az órát.

Időpont: Kedd és péntek 17.30-18.55
Helyszín:  Bp. 22. ker. Kiránduló u. 103.
Havidíj: 6 000 Ft

Tájékoztató

A tanév rendje:

Tanévkezdés: 2020. szeptember 5. szombat

Tanévzárás időpontja: 2021. június 12. szombat

Évadzáró előadás tervezett időpontja : 2020. június 5 vagy 12. szombat, Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kult. NKft.

Karácsonyi ünnepség: 2020. december első hetében

Őszi szünet tervezett időpontja: 2020. október 22 – november 2.

Téli szünet tervezett időpontja: 2020. december 18 – 2021. január 4.

Tavaszi szünet tervezett időpontja: 2021. március 31 – április 7.

Az állami és hivatalos ünnepeken az órák – igazodva a munkarendhez – nem lesznek megtartva, ezeket az órákat nem pótoljuk. Az állam által elrendelt három- illetve négynapos ünnepeken az órák hasonlóan a fentiekhez elmaradnak, ezeket az órákat sem pótoljuk.

Évadzáró előadás

Minden év júniusában megrendezésre kerül az évadzáró előadásunk a színházban. Minden csoport önálló műsorszámmal készül, melyet az egész év alatt tanulnak be. Az egyes csoportok egységes kosztümben lépnek színpadra.

Táncórai jelenlét:

A fentiek miatt is fontos, hogy a gyermekek minden órán részt tudjanak venni, hiszen a tanévben megtanult és begyakorolt mozdulatokat fogják bemutatni a színpadon. Így az egész éves munka során a gyerekek nemcsak a tánccal és a koreográfiával ismerkednek meg, hanem megtanulhatják a csapatban való munka jelentőségét és a másokkal való együttműködést is, melyet a későbbiekben az élet bármely területén hasznosítani tudnak majd. Emellett a rendszeres részvétellel a növendékek a figyelmet és figyelmet, koncentrációt is elsajátítják, hiszen a balett kitartásra is nevel, amely a későbbi időkben is (óvoda, iskola, munkahely, kapcsolatok) nagyon sokat fog segíteni nekik.

Táncórai viselet

Balett cipő:

Fekete, csepptalpas balett gyakorló cipő

A balett cipőket segítek megvásárolni a szeptemberi és októberi hónapok folyamán. Ára 2000 Ft-4000 Ft-ig terjed. Amennyiben bárki magának szeretné megvenni, a beszerzési helyek kiválasztásában szívesen segítek.

Egyen dressz:

Minden csoport növendéke saját dresszt kap, melyet a Les fleurs du ballet varrat meg. Ezt a dresszt egész évben lehet viselni a táncórákon, ez is erősíti a csoport egységét. Az évadzáró gálán is ezt a dresszt fogják viselni a növendékek. (Így további jelmezköltségek már nem lesznek.) Abban az esetben, ha valaki elhagyja, vagy elszakítja a ruhát, pótolnia kell. A dressz árát (5-7 ezer Ft) az októberi és novemberi tandíjakkal együtt kell kifizetni fele-fele arányban.

Félévi karácsonyi ünnepség:

Minden félév végén van egy karácsonyi bemutató ünnepség, amikor az egyes csoportok növendékei és a szüleik is találkoznak, illetve a csoportok egy kis műsort mutat be, utána pedig szabad program, ajándékozás és ünneplés van. J

Félévi bemutató órák:

A szülők betekintést nyerhetnek a balett-teremben folyó tanulásba. December hónapban nyílt órát tartunk, ahol megismerkedhetnek a családtagok az órai munkával. A félévi karácsonyi bemutató órák a táncóra időpontjában és helyszínén kerülnek megrendezésre – amennyiben van rá igény. Ezt az igényt novemberben előre kell jelezni.

Intenzív nyári tánckurzus

Ezek szerepe igen fontos a szakmai fejlődésben, hiszen az itt eltöltött egy hét intenzív munkával telik, és szinte 2- 3 hónapos év közbeni fejlődés érhető el. Itt alapozzuk meg a következő év munkáját.

Táncórák díja

A havidíjak 8 vagy 4 alkalomra szólnak, és minden hónap 10. napjáig készpénzben kérem befizetni.
(Az egész évre levetítve jön ki az óraszám, ha mégis  9 vagy 5 alkalom van egy hónapban, abban az esetben a havidíj változhat. Amennyiben nem előre leegyeztetetten történik meg a havidíj későbbi fizetése, abban az esetben 10 nap türelmi idő után, adott hónap 21-e utáni befizetések 50 Ft késedelmi díjat tartalmaznak. Ez alól a szeptemberi havidíj kivétel.)

A decemberi hónapban teljes tandíjat kell kifizetni, mely kaució és egyben a júniusi tandíjat is magában foglalja. Aki esetlegesen mégis év közben úgy dönt, hogy nem folytatja a képzést, abban az esetben ezt az összeget sajnos visszatéríteni nem tudjuk.

Mivel sokszor ti is segítetek, hogy a csoportok maximális létszámúak legyenek, egy kis figyelmességgel szeretném meghálálni. Akik minimum 2 új növendéket hoznak a mi kis balett családunkba (és az új kis növendékek egész évben hozzánk járnak: szept./okt-től jún-ig), nekik a májusi tandíj ajándék.

Hiányzásokat a tandíjban nem tudjuk jóváírni. Ellenben vállaljuk, hogy a hiányzások miatt a kimaradt tananyagot a növendékeknek az órán megtanítjuk, így nem kell külön pótló órát venni hiányzások végett. Krónikus két vagy több hónapos (4 vagy 8 alkalomnál több) megbetegedés esetén 2000 Ft a fenntartási díj havonta.

GY.I.K.