A Les Fleurs du Ballet legfőbb törekvése, hogy a táncművészetet megismertesse és megszerettesse a gyerekekkel. A képzés célja a balett és modern tánc oktatása az ifjabb korosztály és a felnőttek számára egyaránt.

A tánccal már egész pici korban megismerkednek a gyerekek a zene és a játék segítségével. Az iskolában 2,5 éves kortól el lehet kezdeni a tánctanulást, zenés játékos gyakorlatokon keresztül. Fokozatosan egyre több és nehezebb lépéskombináció megtanulása után következik a klasszikus balett előkészítése. Az Ovi- és Mesebalett órákon a legkisebb növendékek elsajátítják a helyes testtartást, erősítik izmaikat, ügyesebbek, kitartóbbak lesznek, és fejlődik a reakciókészségük.

Az iskolások már a jazz és a klasszikus balett órákon vesznek részt. Az oktatás a balett rendszerére épül. Az órákon felkészül a gyermek a tudatos izommunkára, mivel a balett nagyfokú testtudatot, izomzatot és koordinációt, koncentráltságot, fegyelmet és pontos munkavégzést igényel. A klasszikus balett mellett az órákon már a jazz és modern tánctechnikák is megjelennek, ezzel fejlesztve az izolációs készséget.

A legnagyobbak a klasszikus balett elsajátítása után a Les fleurs du ballet gyermek tánccsoportjába kerülhetnek, illetve a felnőtt órákon folytathatják a táncot. Az LFdB tánccsoport célja, hogy biztosítsa a fiatal táncművészeknek a folyamatos fellépési lehetőségeket. A tánccsoport tagjai a klasszikus balett alapjaira épülő tréningeken vesznek részt, ahol középpontban a ma divatos modern és jazz tánctechnikák elemeit sajátítják el.

Felnőttek részére is lehetőség nyílik a testük karbantartására és izmaik erősítésére. Felnőttek esetében fokozott figyelmet fordítok az órán a mélyizmok erősítésére, az izmok rugalmassá tételére, a helyes testtartásra és az egészéség megőrzésére.

Kállai Timi

Már három éves koromban elvarázsolt a mozgás szeretete, ekkor kezdtem el Ritmikus Sportgimnasztikázni Bakos Ildikónál. Kitartó és kiemelkedő szakmai munkájának köszönhetően sok versenyen vehettem rész, ahol szép eredményeket értem el, nem egyszer a dobogó felső fokán is álltam.
19 évesen kerültem Budapestre, ahol a klasszikus balett mellett megismerkedtem a modern és jazz tánctechnikákkal.
Mesterem, Bakó Gábor, akinek a táncban mutatott példamutató viselkedése, kiváló munkássága minden növendék előtt példaként szerepel. Növendékként, táncosként és táncpedagógusként is sokat tanultam tőle.
Klasszikus balettet Metzger Márta mesternőtől és Jeszenszky Endre mestertől tanultam, akitől a precíz munkavégzés mellett a példamutatást is elsajátíthattam.
Az évek során több hazai és külfüldi mestertől tanulhattam és dolgozhattam velük együtt, mint: Barta Dóra, Földi Béla, Máthé Gabriella, Szabó Erika, Gaál Mariann, Móricz Tamás, Zachár Lóránt, Hámor József, Fenyves Márk, Pálosi István, Kiss Csaba, Novák Zsuzsa, Raza Hammadi, Joseph Thmim, Gilbert Coutrain, Kristin Rennack
2007-ben végeztem az ELTE BTK magyar és padagógus, 2008-ban pedig a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Moderntánc csoportvezető – tánctarnár szakán.Les fleurs du ballet_2016_MG_0012
Gyermekek és felnőttek tanításával 2006 óta foglalkozom, jazz és klasszikus balett csoportos és magánórákon adom át a tudásom.
2006-tól a Táncpalánták tánciskola,
2011-től a Passé Rg SE, 2015-tól a Dance Express balettmestere vagyok.
2012-ben megalapítottam tánciskolámat  Les Fleurs du Ballet néven.

2018-ban azt a megtisztelő feladatot kaptam, hogy Jordán Tamásnak is koreografálhattam.